Ga naar de inhoud

Toepassingen

Door hun technische, mechanische en thermische eigenschappen worden de realisaties in EPS (geëxpandeerd polystyreen), EPP (geëxpandeerd polypropyleen) en EPE (geëxpandeerd polyethyleen) in een groot aantal toepassingen gebruikt.

Isolerende en schokbestendige verpakkingen

Door hun lichtheid en schokbestendigheid kunnen EPS, EPP en EPE breekbare inhoud en elektronische onderdelen beschermen tegen valgevaar en temperatuurschommelingen tijdens het transport en de hantering, zonder invloed op het gewicht.

X-Pack, dat is :

  • standaarddozen en standaardbeschermingshoeken in EPS of EPP,
  • dozen en bekleding op maat,
  • mogelijkheid tot temperatuurmonitoring,…

Automobielindustrie

EPP is een modelleerbaar en sterk materiaal dat bij uitstek geschikt is voor de automobielindustrie voor de vervaardiging van samenstellende onderdelen (binnenkant van bumpers, anticrashbescherming voor portieren, zitplaatsen, hoofdsteunen enz.) en als herbruikbare verpakking voor het vervoer van onderdelen tussen toeleveranciers en assemblagefabrieken.

Farmaceutische industrie

Verpakkingen van EPS en EPP zijn ideaal voor het transport van farmaceutische producten en spelen een belangrijke rol bij de instandhouding van de koudeketen en de bewaring van producten, waarbij ook de risico’s op verlies en breuk tijdens het transport worden verkleind.

Isolatie en bouw

Of het nu in de vorm van parels, panelen of isolerende bekistingsblokken is, EPS wordt veel gebruikt voor de isolatie van vloeren, muren en daken. EPS is een inert materiaal dat zeer weinig water absorbeert, waardoor het op lange termijn een isolatiemateriaal is met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een grafietgeladen versie zorgt voor nog beter isolerende eigenschappen.

Naargelang de toepassing is het beschikbaar in verschillende dichtheden. EPS met een hoge dichtheid kan een belangrijke bijdrage leveren in bepaalde toepassingen, ook in de bouw.

HVAC

In de HVAC-sector is EPP overvloedig terug te vinden : onderdelen voor ventilatiesystemen, airco, verwarming enz. Geëxpandeerd polypropyleen is een uitstekend isolerend materiaal en kan dus worden gebruikt om de prestaties van radiatoren, airco’s of ventilatiesystemen te verbeteren. Het wordt regelmatig gebruikt om hydraulische leidingen, pompen en motoren te isoleren. Het vermindert ook het warmteverlies en behoudt de temperatuur in producten zoals koelkasten of diepvriezers.

Voedingsindustrie

EPS en EPP verlenen kostbare diensten aan de voedingsindustrie. Dankzij hun isolerende eigenschappen kan de temperatuur tijdens het transport van levensmiddelen onder controle worden gehouden. Tegelijkertijd worden ze beschermd tegen schokken. En dat alles voor minder geld.

Sport en vrije tijd

EPS en EPP zijn omwille van de lichtheid, de schokbestendigheid en het eenvoudige gebruik onmisbaar in de sport- en vrijetijdsindustrie. Dankzij de structuur die voor 98% uit lucht bestaat, zijn het bovendien uitstekende drijfelementen.

Toeleveranciers, studiebureaus en R&D

Met EPS, EPP en EPE kunnen lichte onderdelen met een verschillende dichtheid worden gemaakt die perfect in andere onderdelen of structuren kunnen worden geïntegreerd. De meest recente mogelijkheden op het gebied van het oppervlak van EPP bieden nieuwe perspectieven voor het gebruik ervan. De technische eigenschappen van EPP maken ook intelligente assemblages mogelijk.

Wilt u meer informatie ?